Om mig

Sofia Löfstaf

Jag visste redan från början att jag skulle gilla yoga, men jag hade ingen aning om vad det skulle ta mig.

global_yoga_action_leverans_006
Jag är: yogalärare, tvillingmamma, fru
Jag gillar: choklad, havet, massage, Harry Potter & ryska dockor
Jag gillar inte: orättvisor, gorgonzola & strumpludd

Redan som liten funderade jag över saker. Två saker som jag minns speciellt är: Vem är jag? Och Varför kan man inte ”bli tyst i huvudet”?

Och när man funderar över dessa saker så är det kanske inte så konstigt att man så småningom blir en yogi, eller yogini som man brukar kalla kvinnliga yogis.

Det började med en kurs på fyra gånger där varje tillfälle var 2 timmar fysisk yoga. Armarna skakade och svetten rann, jag tittade på klockan och längtade till avslappningen. Men jag blev också hungrig på mer. De där sakerna som sas under tiden, mellan alla jobbiga positioner. Att vara sig själv, att man är bra som man är. Att här och nu är det enda vi har.

Jag fortsatte att söka mig till yoga, gick på klasser och workshops. Efter ca ett år av yoga-utövande fick jag chansen att börja jobba med yoga trots att jag inte hade gått någon yogalärarutbildning. Var jättenervös inför varje klass, skrev upp ALLT som skulle utföras under klassen in i minsta detalj. Men även om jag var nervös så längtade jag också – lite fjärilar i magen och ett bultande hjärta. Idag vet jag att det kallas spanda. Spanda är sanskrit och betyder ungefär ”autentisk inre längtan”.

Att välja min autentiska väg

Självklart går det att undervisa yoga utan en yogalärarutbildning, men jag kände att det inte var rätt väg för mig. Så vilken utbildning skulle jag gå? Jag hade inte koll på jättemånga, men visste om Johanna Andersson och hennes Global Yoga- utbildning. Johanna hade jag testat att yoga för och hon hade redan imponerat på mig på flera sätt: ung, målmedveten och ett tydligt, rakt sätt att förmedla yoga på.

Så det blev Global Yoga. I augusti 2010 hoppade jag på tåget mot Stockholm för att påbörja utbildningen. Minns att jag hade lite (egoistiskt) självförtroende när vi redan andra dagen skulle öva på att undervisa ”jag kan det här!”. Johannas direkta feedback högg rakt i egot – men med tiden har det visat sig vara den bästa feedback jag fått. Den utvecklade mig och gör det än idag.

Relativt sätt har jag inte yogat jättelänge, men bara på de år som gått sedan jag började undervisa 2009 har yogan utvecklat något enormt runt oss. I början upplevde jag ibland fördomen att yoga var lite töntigt – något man höll på med när man fått en 40 års-kris eller liknande. Jag sa hellre att jag var instruktör än yogainstruktör, för att slippa ifrågasättas. Med tiden har jag jobbat på att bli mer autentisk – och att vågar stå för det jag älskar!

Drömmar och utmaningar

År 2014 gick jag Global Yoga Assisteringsprogrammet – där en av uppgifterna vara att assistera en Global Yoga Grundutbildning. Jag kände då direkt att det var något jag själv ville göra – leda utbildningar. Och redan året där efter blev drömmen sann – jag fick leda min första Grundutbildning som en del av Global Yogas utbildningsteam!

Att få vara med i Global Yogas team har gett massor av roliga möjligheter utöver att bara leda utbildningar. Bland annat fick jag tillsammans med min vän och kollega Lisa M Jagemark leda en klass under Yoga Games i Göteborg 2016. Vi har även fått äran att tillsammans sätta ihop materialet till en fördjupnings-workshop i Global Yoga.

Yoga är en ständig resa som man aldrig blir klar med. Jag jobbar hela tiden på utveckling och att hitta min sanna röst. Men självklart varvar jag det med att vila ibland 😉

Idag jobbar jag bara med yoga på olika sätt som du kan läsa mer om under fliken Yoga!

Min instagram:

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close